Vacanță în Costa del Sol

Costa del Sol, o destinație accesibilă pentru români, nu se dezice de nume – cu cele 320 de zile însorite pe an, își întâmpină vizitatorii cu variate posibilităţi de petrecere a timpului de la lenevitul pe nisip sau sub palmieri, până  vizitarea unor orașe de importanță istorică dar și câteva excursii active, în natură. În plus, preţurile din această zona sunt accesibile şi prietenoase cu buzunarele noastre.
Ce nu m-a entuziasmat  însă prea tare este aerul ușor bătrânicios de aici, în special din stațiunile de pe coastă. Majoritatea sunt (supra)populate de pensionari britanici sau olandezi, care și-au împărțit bine teritoriul. Muzica de pe terase te transpune undeva prin anii 80-90, de parcă n-a mai apărut nimic după acele vremuri. N-am găsit niciun loc pe care l-as putea numi cool, nicio cafenea specială, niciun bar tematic unde să vreau să revin.

20170920_152513

Plajele și stațiunile din Costa del Sol

Cele mai recomandate stațiuni sunt Torremolinos, locul preferat al turiştilor britanici,  Nerja, unde se află nişte peşteri celebre, Benalmadena sau Fuengirola. Plaje de top celebre pentru frumuseţea lor dar şi pentru condiţiile excelente pe care le oferă sunt La Fontanilla din Marbella, Playa del Cristo, Playa Nueva Andalucia , Playa San Pedro, La Carihuela din Torremolinos, Carvajal din Fuengirola, El Saladillo din Estepona.

20170922_134935

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Torremolinos poţi urca până în Torre Vigia, de unde vei avea o privire de ansamblu asupra întregii zone sau poţi vizita Crocodile Parc unde se află diverse specii de crocodili.

Cel mai mult mi-a plăcut stațiunea Benalmadena, construită în trepte, pe un deal la poalele muntiilor Mijas, unde m-am plimbat cu telefericul la 800 de metri deasupra mării, până în vârful muntelui Calamorro. De aici ai de  o panoramă asupra întregii Costa del Sol dar și o expoziție în aer liber cu păsări prădătore.  Aici se află Parcul Tivoli și castelul Bil-Bil, o construcţie neo-arabă vopsită în roşu închis, transformată într-un centru cultural.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20170920_143635

20170918_133701

În afară de plajă și mare nu prea ai ce face prin aceste stațiuni așa că mai bine îți îndrepți atenția și pașii către alte locuri din zonă, care au mai multe de oferit.

Orașele din regiune

Malaga cel mai mare oraş din regiune, port  și locul de naştere al celebrului artist Picasso, despre care v-am povestit una, alta aici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20170918_134414
Aflată la poalele muntelui Sierra Blanca, Marbella îţi pune la dispoziţie 27 kilometri de coastă în care se găsesc 24 de plaje, pentru toate gusturile. În plus oraşul oferă şi câteva atracții turistice majore precum centrul vechi, piată Los Naranjos, Casa del Corregidor, Iglesia Mayor de la Encarnación, Fortul Maur, Fundaţia Museo del Grabado Espanol Comtemporaneo, Muzeul Bonsai, Parcul Natural Sierra de las Nieves. Nu rată o plimbare prin portul Puerto Banús unde poţi admira yachturi luxoase şi unde se zvonește că poți da nas în nas cu vedete internaţionale.

Excursii active

Și aici ai câteva opțiuni decente, precum traseul Caminito del Rey, 5 kilometri de traseu montan de vis unde vei avea parte de nişte privelişti spectaculos de ameţioare! Trebuie să-ţi faci rezervarea din timp, pentru că nu poţi cumpăra biletele direct la faţă locului!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pune în valiză şi nişte încălţări mai trainice pentru peşterile aflate la 4 km de Nerja, în pitorescul sat de pescari Maro. Aceste fabuloase peşteri au fost introduse în circuitul turistic la un an după ce au fost descoperite şi impresionează prin peisajele unice ce par desprinse din alte lumi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jumătate de zi o poti dedica Stâncii Gibraltar, ce domină strâmtoarea dinspre Spania şi Maroc, unde poţi poza o mulţime de maimuţe și ai impresia că ești în Anglia. Parcul National El Torcal merita si el călcat în picioare, in special dimineata, cand nu sunt prea multi turisti. Daca ai mai mult timp la dispozitie viziteaza și  Rezervaţia Naturală Lagună de Fuente de Piedra, unde îşi au cuibul colonii de flamingo.

Dacă tot ai ajuns prin această regiune poți explora și unele dintre cele mai frumoase orașe din Andaluzia precum Granada, Sevilla, Cordoba, Ronda sau Valencia.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *