You have to see it, you don’t have to like it.
În road-trip ul american am încercat să ocolim LAS VEGASul dar ne era în drum așa că am supus la vot și am zis să-i dăm o șansă. Și bine am făcut! Orașul se află în Nevada, înconjurat de zone deșertice decorate cu câte un cactus amarat și, fiind pe inserat după o călătorie de ore bune, ne cam cădeau ochii în gură. Deodată retina ne-a fost violată brutal de niște lumini stridente, out of this world, iar in fața noastră SIN CITY strălucea lasciv, invitându–și musafirii la dezmăț vizual. Cu toate că, repet, era noapte, cel de la volan și-a pus ochelarii de soare iar somnul ne-a dispărut la toți că prin minune. Las Vegas este ca un parc urias de distractii, in mijlocul unui desert.
Am parcat în centru și am pornit în căutarea unui hotel/motel. După ce am testat câteva moteluri mizere, fiecare dotat cu propria capela de căsătorii, am dat peste un hotel foarte simpatic, cu un preț decent – vreo 50 de dolari camera dublă, care e un chilipir pentru America. Cam toate hotelurile din Las Vegas sunt accesibile, secretul fiind cunoscut de toată lumea: hotelurile sunt dotate cu propriul cazino, sau măcar o sala de jocuri, așa că majoritatea celor care se cazează aici, pierd, sau câștigă, după noroc, bani serioși în fiecare seară. Noi am profitat din plin de cazare fără să punem vreun picior în cazino.
Istoria orasului nu este foarte lunga, acesta fiind fondat in anul 1905. Timp de mai multi ani, Las Vegas a fost doar o asezare in desert. In anul 1928 insa, a fost construit Barajul Hoover, asezarea fiind intesata de numerosi muncitori care au lucrat la ridicarea barajului.
In anul 1931, statul Nevada a legalizat jocurile de noroc, centrul orasului Las Vegas devenind locul preferat al muncitorilor care doreau sa se distreze si sa isi incerce norocul. In mai putin de 10 ani, Las Vegas a detronat orasul Reno, acesta din urma detinand pana la acel moment suprematia in privinta jocurilor de noroc.
In anul 1941, este inagurat complexul de lux El Rancho Vegas, acesta urmand sa devina cunoscutul Las Vegas Strip. Cinci ani mai tarziu, Benjamin „Bugsy” Siegel deschide Hotelul Flamingo, dandu-se astfel startul constructiilor hotelurilor si complexurilor din Las Vegas
A doua zi am luat la pas celebrul THE STRIP, ireal de kitschos din care nu lipsesc copii după turnul Eiffel, Fontana di Trevi, Statuia Libertății, Piramide și câte și mai câte. Apoi în Fremont Street, unde am făcut slalom printre Elvisi, am pozat toate capelele de căsătorie din oraș și am încercat să–mi dau seama cum funcționează păcănelele, cu un ochi la cei care jucau la ruletă.
Există viață și dincolo de STRIP, așa că, orbiți de atâta opulență am cotit pe niște străduțe lăturalnice, într-o zonă mai liniștită, cu glorie apusă, unde neoanele erau cam prăfuite și își pierduseră din strălucire. Seară ne-am refugiat în Downtown Arts District, un cartier plin de baruri interesante, grafitti cool si galerii de arta locale.
Atractiile orasului sunt in principal cazinourile, insa orasul se bucura de numeroase atractii inedite. Iata ce mai poti face aici.
O plimbare cu gondola in incinta Hotelului The Venetian, tariful inclunzand o vizita a Pietii Sf. Marcu.
Skydiving intr-un tunel vertical, se pot juca pinball in The Pinball Hall of Fame, pot face kayaking, iar doamnele si domnisoarele cu varste peste 18 ani pot lua parte la cursuri de striptease.
Iubitorii senzatiilor tari pot experimenta atractiile ce ii asteapta in incinta Hotelului Stratosphere. Cursa Big Shot arunca pasagerii la o altitudine de 324 m deasupra Las Vegas Strip cu o viteza de peste 4Gs, X-Scream.
Tot la Hotelul Stratosphere puteti sa faceti bungee-jumping, doritorii putandu-se arunca in gol de la etajul 108 al hotelului, situat la o altitudine de 260 deasupra Las Vegas Strip.
The Roller Coaster va asteapta la New York New York Hotel, acesta ridicandu-si pasagerii la o altitudine de 62 m, de unde ii va arunca la altitudinea de 44 m. Cursa va fi urmata de rotiri la 180o si alte aruncari bruste.
Hotelul Circus Circus dispune de Parcul de aventuri Adventuredome, al doilea cel mai mare parc tematic de interior, unde veti gasi 25 de atractii si curse pentru toate varstele.
Cei care prefera sa viziteze muzee, pot vizita The Auto Collection @ The Quad, un showroom dedicat masinilor clasice, ce se ocupa cu vanzarea, cumpararea si schimbul automobilelor de acest gen.
Hotelul Luxor se mandreste si cu o expozitie dedicata Titanicului, colectia sa fiind formata din numeroase obiecte ce au fost gasite la bordul vasului.
Hotelul Bellagio gazduieste, pe langa dansul elegant al fantanilor sale, o gradina botanica impresionanta, ale carei exponate sunt schimbate lunar. In incinta hotelului se afla si o Galerie de Arte Frumoase. Tot aici este si Gradina cu flamingo, aceasta gazduind nu numai pasari flamingo, ci si o varietate de alte specii de pasari.
In The Mob Museum (Muzeul Mafiei), descoperi file din istoria crimei organizate si luptele date intre mafioti si justitie.
Atractia naturala a orasului este Canionul Red Rock (Stanca Rosie), acesta fiind situat la marginea vestica a orasului. Canionul are numeroase rute pentru drumetii si alpinism.
Ar fi multe de povestit dar imaginile sunt mult mai graitoare: