Incontestabil, mananci bine in toata India, insa parca mancarea din Mumbai intrece orice asteptare culinara. Indiferent daca mananci pe strada sau intr-un restaurant mai spalat, nu o sa fii dezamagit. Felurile de mancare sunt atat de variate, mirosurile lor atat de imbietoare, incat iti poti rezerva o vacanta special doar ca sa mananci aici.
Incepe-ti dimineata cu un ceai masala, savureaza la micul dejun o masala dosa cu un mango lassi in Colaba, cartierul turistic, comanda-ti la pranz un platou thali, incarcat de sosuri, orez, lipii si muraturi la un restaurant pe langa Chhatrapati Shivaji Terminus, una dintre cele mai frumoase gari din lume, du-te pe dupa-amiaza asa la Juhu Beach sa mananci bhel puri si pav bhaji, iar spre seara zaboveste intr-un restaurant cu o mancare pe care n-ai mai incercat-o niciodata si o sa-i uiti numele imediat dupa ce te-ai ridicat de la masa. De altfel, in India sunt atatea feluri de mancare, incat cu greu ti-ai putea aminti numele la mai mult de 10 feluri.
Nu uita sa incerci palak paneer, un fel de branza marinata si bagata la cuptor, orezul biryani, paneer tika si, neaparat, sendvisurile de pe strada.
Cam cat te costa sa ajungi in Mumbai? Cu Turkish Airlines pretul unui bilet e in jur de 600 de euro, cu escala de o zi la Istanbul. Alta varianta mai ieftina ar fi cu Air Arabia.