Praga, o destinatie perfecta pentru city break

Cu un centru vechi spectaculos, castele, gradini, catedrale, parcuri, poduri, statui si terase cochete, Praga n-o sa te dezamageasca la nicio vizita. Capitala Cehiei este unul dintre cele mai cautate orase pentru city-break-uri si nu degeaba, aici ai bere ieftina, o gramada de obiective turistice, viata de noapte si preturi destul de mici cat sa nu te intorci acasa cu o mare gaura in buget.

Ce sa nu ratezi in Praga

Bineinteles, Centrul Vechi, cel mai animat loc din Praga, plin de terase, magazine, pub-uri, restaurante, tarabe cu suveniruri, berarii, expozitii de arta si muzee. Aici o sa gasesti cel mai spectaculos ceas din Praga si poate din lume, Ceasul Astronomic de pe zidul Primariei Vechi, de pe usita caruia ies din ora in ora cei 12 apostoli impreuna cu Isus, in timp ce se aude un clopot batand. Ceasul a fost construit in secolul al XV-lea.

DSC01856

DSC01860

DSC01899

Castelele, catedralele si gradinile sunt cu adevarate impresionante la Praga, asa ca incearca sa bifezi Castelul Praga, cel mai mare complex medieval din Europa, unde o sa gasesti Catedrala Sfantul Vitus, din turnul careia ai o panorama superba asupra orasului, Palatul Lobkowicz, aflat in partea de est a castelului, biserica Sf. George si straduta Golden Lane, cu multe suveniruri si casute superbe, una dintre ele, cea cu numarul 22, fiind casa in care a locuit pe o perioada de un an scriitorul Franz Kafka impreuna cu sora lui Ottla. De asemenea, tot in complexul Castelului, o sa gasesti un muzeu al jucariilor, Manastirea Strahov si tot felul de gradini.

DSC02051

DSC02044

DSC02055

Un alt obiectiv turistic pe care chiar nu ai cum sa-l ratezi este Podul Carol, cu frumoasele lui statui, plin de vanzatori de suveniruri si tot felul de artisti. El uneste Centrul Vechi cu cartierul Lesser, o zona cu stradute pietruite, in care o sa gasesti frumoasa catedrala Sf. Nicolae, canalul in stil venetian si manastirea Loreta. De aici, daca mergi pe stradute, ajungi in Parcul Letna, pe niste dealuri, care iti ofera superbe panorame asupra orasului.

DSC01900

DSC01986

Daca te afli prin Centrul Vechi si te lasi dus de multime, dai de Cartierul Evreiesc, un loc care pare scos dintr-o poveste inventata de Tim Burton. Aici gasesti o gramada de sinagogi, un muzeu, multe tarabe cu suveniruri ciudatele, de exemplu Golemi din lut, cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa si casa in care s-a nascut scriitorul Franz Kafka. De asemenea, nu ai cum sa ratezi Biserica Tyn, aflata si ea in Centrul Vechi.

Si, dupa ce te saturi de facut poze din turnurile catedralelor si uitat la ceasuri in Centrul Vechi, incearca terasele si restaurantele din Orasul Nou. In Praga nu e nevoie sa folosesti prea mult mijloacele de transport, ajungi foarte usor din Orasul Vechi in cel nou, iar daca iti inchiriezi o bicicleta e si mai bine. Cele mai importante atractii din Orasul Nou sunt Piata Wenceslas, unde gasesti multe magazine, restaurante si terase, colorata Sinagoga Jubileo si cladirea care danseaza realizata de arhitectul canadian Frank Gehry impreuna cu arhitectul ceh Vlado Milunic. Daca mergi pe malul raului Vitava din Centrul Vechi nu ai cum sa nu o gasesti.

DSC01932

Pentru iubitorii de muzee, Praga are o oferta bogata: Muzeul Franz Kafka, Muzeul Comunismului, Muzeul Kampa, de arta europeana moderna, Muzeul Jucariilor, Muzeul Figurilor de Ceara si multe altele.

Daca iti plac croazierele, Praga sta destul de bine la acest capitol. Pe raul Vitava care strabate orasul se plimba tot felul de vaporase, cu tururi la preturi pentru toate buzunarele.

DSC01939

DSC01938

Nu e nevoie sa citesti prea mult despre Praga inainte, doar du-te acolo si lasa-te surprins. Cu o harta luata la fata locului sau cu Google maps, o sa ajungi foarte usor dintr-un loc in altul, plimbandu-te pe jos sau cu bicicleta.

Cazarea in Praga este destul de ieftina, cel mai bine iesi la pret daca iti inchiriezi un apartament. Gasesti multe oferte pe Booking si, mai ales, pe Airbnb.

DSC01906

DSC01951

DSC02006

DSC02017

DSC02065

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *